• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Атестація педагогічних працівників освітнього закладу

Атестація педагогічних працівників освітнього закладу

2018-03-31

/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0370.jpg

Творчість, майстерність, досконалість, -
це, насамперед, наполеглива праця.
В.О.Сухомлинський

Атестація педагогічних працівників освітнього закладу проводиться відповідно до Закону України «Про освіту», з метою активізації їх професійної діяльності, стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня фахової майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету праці вчителя та забезпечення ефективності освітнього процесу.

Базовим документом, який регламентує порядок атестації педагогічних працівників школи, є Типове положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 06 жовтня 2010 р. № 930, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 14 грудня 2010 р. за № 1255/18550, зі змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20 грудня 2011 року № 1473, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 10 січня 2012 року за № 14/20327.

Атестація педагогічних працівників школи – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання. Метою атестації є стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу. Основними принципами атестації є відкритість та колегіальність, гуманне та доброзичливе ставлення до педагогічного працівника, повнота, об’єктивність та системність оцінювання його педагогічної діяльності.

Відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, наказу директора комунального закладу «Бобринецьке НВО», з метою активізації творчої професійної діяльності педагогів, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти 28 березня 2018 рокубула проведена атестація педагогічних працівників школи.

Обов`язковою умовою організації та проведення атестації педагогічних працівників було дотримання законодавчих та нормативних вимог, об`єктивність в оцінюванні діяльності педагогів. Слід зазначити, що у школі існує системний підхід до атестації педагогічних працівників, який складається з планування атестаційної роботи, суворого дотримання етапів проведення атестації, виконання нормативного режиму під час організації і проведення атестації, відпрацювання загальних вимог до педагогічного працівника, які дозволяють об`єктивно оцінювати кожного педагога, що атестується.

Згідно з планом, до 15 березня, вивчалась педагогічна діяльність педагогів, які атестувались, шляхом відвідування занять, позакласних заходів, вивчення навчальних досягнень учнів з дисциплін, що викладає педагогічний працівник, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов`язків, його участі в роботі методичних об`єднань, фахових конкурсах, врахування результативності участі вихованців у конкурсах, турнірах, предметних олімпіадах, вивчення самоосвітньої діяльності вчителів. Стимулюванню творчого пошуку сприяє проведення в школі творчих звітів, виставка напрацювань вчителів.

Розглянувши всі атестаційні матеріали викладачів училища, які підлягали атестації, атестаційна комісії комунального закладу «Бобринецьке НВО» ухвалила:

1. Присвоїти кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»:

  • Вчителю початкових класів АРІСТОВІЙ Валентині Олександрівні
  • Вчителю фізичної культури ШОКОЛОВУ Вадиму Миколайовичу
  • Вчителю математики та інформатики ТАРАНЕНКУ Олександру Олексійовичу

2. Присвоїти кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії»:

  • Вчителю географії та економіки ДМИТРЯН Тетяні Віталіївні
  • Вчителю інформатики БЕРШАДСЬКІЙ Катерині Павлівні

3. Порушити клопотання перед атестаційною комісією відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради про:

  • відповідність вчителя англійської мови ЧЕРНЯВСЬКОЇ Алли Леонідівни раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «Спеціаліст вищої категорії» та педагогічному званню «Вчитель – методист»
  • відповідність вчителя англійської мови ЯРЕМЕНКО Людмили Миколаївни раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «Спеціаліст вищої категорії» та педагогічному званню «Старший вчитель»
  • відповідність КУНАШЕНКО Наталії Григорівни раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «Спеціаліст вищої категорії» та присвоєння педагогічного звання «Вчитель – методист»
  • відповідність ПОЧТАР Ксенії Іванівни раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «Спеціаліст вищої категорії» та присвоєння педагогічного звання «Вчитель – методист»
  • встановлення РЕПЕШКО Анні Анатоліївні кваліфікаційній категорії «Спеціаліст вищої категорії»

/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0374.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0378.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0384.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0387.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0390.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0394.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0404.jpg/Files/images/berezen_2018/atistatsya/DSC_0406.jpg

Вітаємо колег з проходженням атестації та бажаємо міцного здоров’я, наснаги та творчих успіхів у педагогічній діяльності!!!

Кiлькiсть переглядiв: 247

Коментарi